Problemen met het spoelen van Audi A5 en A6 automatische versnellingsbak? Zo los je het op.

Vaak horen we dat het spoelen van automatische versnellingsbakken van de Audi A5 en Audi A6 niet vlekkeloos verloopt. In dit artikel gaan we dieper op dit probleem in en vertellen we je hoe je het oplost.

Dit artikel is van toepassing op de TransTech III+. Door de hoge werkdruk van zo’n 7 á 8 bar in de versnellingsbak, worden de ventielen in het regelblok open-gedrukt terwijl ze gesloten moeten blijven. Gevolg: alle lampjes op de TransTech gaan knipperen, de pieper gaat af, de machine gaat in de by-pass en je kunt niet verder met spoelen.

Oplossing Audi A5/A6 transmissie flushen

Je reinigt op de manier die je gewend bent; de motor een half uur laten draaien en tussendoor schakelen. De volgende stap blijft ook hetzelfde; ‘drain’ indrukken en de versnellingsbak wordt leeggepompt. Vervolgens druk je ‘fill’ in en de transmissie zal gevuld worden met dezelfde hoeveelheid olie als die eruit gehaald is.

Vanaf dit moment wordt het anders. Reset de machine door ‘stop’ vijf seconden ingedrukt te houden tot hij piept. Start de auto en druk direct weer ‘drain’ in. Nu drukt de oude olie de nieuwe uit de versnellingsbak. Zodra de TransTech ‘stop engine’ aangeeft zet je de motor uit, druk je op ‘fill’ en de transmissie wordt weer gevuld met nieuwe olie.

Mocht het zo zijn dat er nog geen verse olie zichtbaar was in de H-adapter in de drukkant, dan herhaal je de procedure tot er wel nieuwe olie zichtbaar is. Als de olie die uit de transmissie kom schoon genoeg is kun je op ‘stop’ drukken. Controleer vervolgens het olieniveau aan de hand van de fabrieksspecificaties.

Geef een antwoord